Ukinuti PDV na mleko

Izvor: S media, 03.Sep.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuti PDV na mleko

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović predložio je danas da se, radi stabilizacije tržišta mleka, privremeno ukine PDV na taj proizvod, privremeno ograniče trgovačke marže u njegovoj prodaji i uvede obaveza plaćanja dobavljačima u roku od sedam dana.

Jovanović je u leskovačkom selu Miroševce, gde je posetio domaćinstvo poljoprivrednog proizvodjača Joce Petkovića, predložio da se PDV na mleko privremeno ukine do uspostavljanja reda na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tržištu mleka, a trgovačke marže u prodaji tog prozivoda privremeno ograniče na sedam odsto.

On je najavio da će LDP u narednih mesec dana javnosti predstaviti i druge antirkizne mere u oblasti energetike, poljoprivrede, politike prema mladima i zaposlenima.

Mere koje je predložio, dodao je Jovanović, stabilizovaće proizvodnju mleka i snabdevanje tržišta mlekom, a teret krize će sa proizvodjača i preradjivača mleka biti prenet na državu i trgovce.

"Primenom te tri mere proizvodjači i preradjivači mleka dobijaju po 10 dinara za litar, a u ovom trenutku traže pet dinara", naglasio je Jovanović i dodao da je Srbija preokupirana temama koje ostavljaju utisak da su značajnije od života, a istovremeno postoje fundamentalni problemi, kao što je nestašica mleka.

Jovanović je naglasio da su u Srbiji moraju pokrenuti ta suštinska pitanja, dodajući da je jedno od njih reforma poljoprivrede.

Jovanovićev domaćin Cvetković je rekao da ga "muči to što ne može da živi od sopstvenog rada na selu" i dodao da je uveren da bi mere LDP urodile plodom i omogućile mu pristojan život od bavljenja poljoprivredom.

Petković je na Novosadskom sajmu poneo titulu šampiona u uzgajanju krava, a pre 20 godina se u Miroševce doselio iz Slovenije i odlučio za poljoprivrednu proizvodnju.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Privremeno ukinuti PDV na mleko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010

LESKOVAC -..Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović predložio je danas da se, radi stabilizacije tržišta mleka, privremeno ukine PDV na taj proizvod, privremeno ograniče trgovačke marže u njegovoj prodaji i uvede obaveza plaćanja dobavljačima u roku od sedam dana...Jovanović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

JOVANOVIĆ: UKINUTI PDV NA MLEKO

Izvor: Kurir, 03.Sep.2010

LESKOVAC - Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović predložio je da se, radi stabilizacije tržišta mleka, privremeno ukine PDV na taj proizvod, privremeno ograniče trgovačke marže u njegovoj prodaji i uvede obaveza plaćanja dobavljačima u roku od sedam dana...Jovanović je u leskovačkom...

Nastavak na Kurir...

LDP: Rešenje za nestašicu mleka

Izvor: B92, 03.Sep.2010

Leskovac -- Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da LDP ima rešenje za problem nestašice mleka i da je ono vrlo jednostavno...Jovanović je to rekao prilikom posete domaćinstvu Jovice Petrovića u selu Mirosevce kod Leskovca...Prema njegovim rečima, LDP se zalaže...

Nastavak na B92...

LDP: Postoje dokazi za političku pozadinu ubistva Đinđića

Izvor: SrbijaNet.rs, 04.Sep.2010, 13:33

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je danas da se ispita politička pozadina ubistva nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Djindjića pošto je "tužilac priznao da je Koštuničina vlast sprečila istragu o sastanku Jočića, Bulatovića i Legije". "Ne smemo propustiti...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.