Uhapšen bračni par Pevec

Izvor: S media, 02.Jun.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bračni par Pevec

Suvlasnici posrnulog trgovačkog lanca Pevec, bračni par Zdravko i Višnja Pevec uhapšeni su u Bjelovaru, prenose danas hrvatski mediji.

Prema nezvaničnoj informaciji koji su preneli svi hrvatski internet portali, u Bjelovaru je juče uhapšeno više osoba, medju kojima i Zdravko Pevec, koji je noć proveo u zatvoru.

Navodno su osumnjičeni za izdavanje menica bez pokrića, odnosno za privredni kriminal.

Bjelovarska policija je potvrdila da sprovodi kriminalističku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istragu u firmi Pevec zbog sumnji da je vodjstvo te firme počinilo teška krivična dela u privrednom poslovanju, ali nisu želeli da potvrde medijske informacije o hapšenju suvlasnika firme.

Proteklih meseci mediji su pisali da Zdravku Pevecu preti zatvor zbog varanja poslovnih partnera i izdavanja menica bez pokrića u vrednosti od oko 140 miliona kuna (oko 20 miliona evra).

Pevec je pre tri meseca ispitan u bjelovarskoj policiji u vezi s prijavom dobavljača koji ga je optužio da je za robu izdao menice bez pokrića. Ukoliko se optužbe pokažu istinitim, Zdravku Pevecu preti osam godina zatvora, navodi Hrvatska radiotelezivija.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni bivši vlasnici trgovačkog lanca Pevec

Izvor: Blic, 02.Jun.2010

Zdravko i Višnja Pevec, bivši vlasnici bjelovarskog trgovačkog lanca koji je završio u stečaju, uhapšeni su zbog izdavanja menica bez pokrića, preneli su danas hrvatski mediji. ..Mediji su ranije pisali da Zdravku Pevecu preti zatvor zbog izdavanja menica bez pokrića, što spada u kazneno delo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.