Toplane duguju za gas 8 mlrd dinara

Izvor: B92, 17.Jul.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane duguju za gas 8 mlrd dinara

Beograd -- Direktor poslovnog udruženja Toplane Srbije Milovana Lečić kaže da srpske toplane duguju preko osam milijardi dinara Srbijagasu za isporučene energente.

Ipak, prema njegovim rečima, sistem je stabilan.

"Energentska stabilnost nije ugrožena i toplane u Srbiji spremno dočekuju narednu sezonu. Da bi se takvo stanje održalo, neophodno je da potrošači izmiruju redovno obaveze kako bi toplane redovno servisirale svoje obaveze prema dobavljačima", rekao je Lečić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarima tokom boravka u Šapcu.

On je naveo da su dugovanja prema snabdevačima manja za 40 procenata nego u 2013. godini zbog kredita uzetih kod razvojnih banaka.

Udruženje srpskih toplana ima 60 članica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Toplane duguju osam milijardi dinara za gas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2014

Direktor poslovnog udruženja Toplane Srbije Milovan Lečić izjavio je danas da srpske toplane duguju preko osam milijardi dinara Srbijagasu za isporučene energente, ali je dodao da je sistem stabilan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.