Tokom evropskog trgovanja cena sirove nafte porasla je 0,18 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Mar.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom evropskog trgovanja cena sirove nafte porasla je 0,18 odsto

Cena sirove nafte nastavila je da raste i tokom prepodneva.

Saudijska Arabija je promenila kurs svoje politike u odredjivanju cena azijskim kupcima i objavila značajno povećanje cene ovom tržištu koje je ranije kupovalo ovaj energent po diskontnim cenama. Ova odluka doneta je kao posledica veoma niskih cena nafte. Sinoćni izveštaj Američkog instituta za naftu pokazao je rast zaliha od 2.9 miliona barela tokom prethodne nedelje, zalihe destilata su pale 296,000 barela >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << dok su zalihe benzina porasle 530,000 barela. U popodnevnim časovima očekuje nas i vladin izveštaj o zalihama od koga se takodje očekuje da pokaže rast. Tokom evropskog trgovanja cena sirove nafte porasla je 0.18%

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI ne pokazuje trend. Cena se kreće izmedju srdnje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene..Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Primarni otpor : 55.50

Primarna podrška : 47.50

Naše viđenje: Kupovna pozicija sa ulaskom na 50.75 sa prvom metom na 51.05 i drugom na 51.25.

Alternativni scenario: Ukoliko se cena spusti ispod 50.55 onda je moguć pad na 50.15

Komentar: MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI ne pokazuje trend. Cena se kreće izmedju srdnje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene..

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Cena nafte rast uprkos rastu zaliha u SAD-u

Izvor: GdeInvestirati.com, 05.Mar.2015, 12:54

Cena sirove nafte nastavila je da raste uprkos izveštajima da su zalihe u SAD-u ponovo porasle zbog signala da se globalna tražnja povećava...Sa drugre strane Saudijska Arabija povećala je cene klijentima u Aziji što je signaliziralo da su ovi nivoi cene postali neprihvatljivi i za najvećeg proizvodjača...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.