Tehnički muzej Nikola Tesla dobio interaktivni ekran vrijedan 130.000 kuna

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Dec.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnički muzej Nikola Tesla dobio interaktivni ekran vrijedan 130.000 kuna

ZAGREB - S ciljem modernizacije Tehničkog muzeja „Nikola Tesla" danas je u Zagrebu na ulazu u muzej postavljen interaktivni ekran vrijedan 130.000 kuna.

Interaktivni ekran sve zainteresirane posjetitelje vodi kroz odjele Tehničkog muzeja „Nikola Tesla" predstavljajući pritom zanimljive činjenice i atraktivne fotografije muzeja. Ekran je instaliran u sklopu sponzorskog ugovora s tvrtkom RWE Hrvatska u okviru kojeg je tijekom dvije godine suradnje ugrađeno i grijanje u Kabinet >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Nikole Tesle.

„Drago nam je da tvrtka RWE dugoročno prepoznala potencijal Tehničkog muzeja „Nikola Tesla", kao jednog od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj te njegovu brigu za tehničku baštinu i njezinu atraktivnu prezentaciju javnosti. Ovaj vanjski interaktivni ekran poboljšat će komunikaciju s posjetiteljima i izvan našeg radnog vremena te dati traženu informaciju uz hrvatski na još četiri strana jezika. Možemo reći da ovom modernizacijom muzej na baštini prošlosti predstavlja vizije budućnosti s tehnologijama temeljenim na idejama velikog Nikole Tesle", istaknula je Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla".

„RWE aktivno sudjeluje u različitim programima koji pomažu rast i razvoj lokalnih zajednica i posebno smo fokusirani na dvije skupine – umirovljenike kao najranjiviju skupinu našeg društva i učenike kao budućnost naše zemlje. Tako smo u posljednje dvije godine u okviru suradnje s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u muzej doveli više od 500 učenika slabijeg imovinskog stanja iz 10 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Drago nam je da kao energetska kompanija možemo doprinijeti afirmaciji i približavanju tehničke znanosti mlađim generacijama i stoga ovakve projekte smatramo temeljem našeg društveno odgovornog poslovanja", istaknuo je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.