Švedski borbeni avioni presreli ruske nad Baltikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski borbeni avioni presreli ruske nad Baltikom

Švedska je munjevito reagovala svojim borbenim avionima i presrela dva ruska vojna aviona koja su letela blizu švedskog vazdušnog prostora iznad Baltičkog mora.

Portparol švedske vojske Jesper Tengrot potvrdio je da su ruski avioni prišli jutros, preko međunarodnog vazdušnog prostora, blizini južnog švedskog ostrva Oland.

Tengrot nije precizirao tip aviona, ali je švedski dnevnik "Dagens njuheter" naveo da je reč o ruskim bombarderima tipa "Tupoljev" Tu-22M.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Švedski vrhovni komandant Sverker Goranson rekao za švedski Sveriges radio da je "to bio jasan pokazatelj povećane ruske vojne aktivnosti u regionu i očigledno signal za spoljni svet".

Današnji incident dolazi dan uoči početka vojne vežbe "Izazov Arktik 2015", koja počinje u regionu.

U vežbi će učestvovati oko 100 borbenih aviona SAD i NATO, kojim će se pridružiti finski i švedski vojni avioni, prenela je agencija AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska isterala Ruse sa neba nad Baltikom

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2015

Švedska je munjevito reagovala svojim borbenim avionima i presrela dva ruska vojna aviona koja su letela blizu švedskog vazdušnog prostora iznad Baltičkog mora...Portparol švedske vojske Jesper Tengrot potvrdio je da su ruski avioni prišli u petak ujutru, preko međunarodnog vazdušnog prostora,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.