Svakom po 760 $ od milijardera

Izvor: B92, 01.Apr.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakom po 760 $ od milijardera

Njujork -- Šta bi bilo kada bi 1.426 milijardera na svetu podelili svoje ukupno bogatstvo, od 5,4 hiljada milijardi dolara, sa svetskom populacijom,

Svaki stanovnik planete dobio bi tačno 768,37 dolara.

Ovaj zanimljiv podatak je izračunao magazin Forbs (Forbes), koji je povodom 27. godišnjice napravio infografiku u kojoj su istražili šta bi 1.426 milijardera moglo da učini sa svojim bogatstvom.

Takođe, ako bi svetski milijarderi međusobno podelili novac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da imaju svi pođednako, svaki od njih bi bio "težak" nešto više od 3,8 milijardi dolara.

Forbs je naveo i da, ukoliko bi najbogatiji ljudi planete osnovali svoju državu, bili bi četvrta najbogatija zemlja na svetu, odmah iza Japana.

Ukoliko ne bi mogli da se dogovore, najbogatiji čovek na svetu Karlos Slim, čije je bogatstvo procenjeno na 73 hiljade milijardi dolara, mogao bi da stvori privatnu državu sa većim BDP-om od, na primer, Azerbejdžana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kada bi nam milijarderi poklonili sav novac

Izvor: Mondo, 01.Apr.2013

Svaki stanovnik planete bi dobio 768, 37 dolara. Magazin Forbs je to te cifre došao kada je ukupno bogatstvo 1.426 milijardera od 5,4 hiljada milijardi dolara podelio sa brojem stanovnika...ilustracija(Guliver/Getty Images/Thinkstock)..Povodom 27. godišnjice magazin je napravio infografiku u kojoj...

Nastavak na Mondo...

Koliko bi para dobili kad bi milijarderi podelili novac?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2013

Kada bi 1.426 milijardera na svetu podelili svoje ukupno bogatstvo, od 5,4 hiljada milijardi dolara, sa svetskom populacijom, svaki stanovnik planete dobio bi tačno 768,37 dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.