Stara Pazova prodaje obveznice

Izvor: Beta, 30.Apr.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova prodaje obveznice

BEOGRAD, 30. aprila 2015. (Beta) - Opština Stara Pazova oglasila je u četvrtak prodaju obveznica, ukupne vrednosti 125 miliona dinara, koja će trajati od 4. do 19. maja.

To je prva javna emisija obveznica opštine koje će moći da kupe sva pravna lica i gradjani iz zemlje i inostranstva.

Biće emitovano 12.500 obveznica nominalne vrenosti od po 10.000 dinara.

Reč je o dinarskim obveznicama indeksiranim u evrima, sa fiksnom kamatnom stopom od šest odsto godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i rokom dospeća od pet godina, a obveznice će biti uključene i na otvoreno tržište Beogradske berze, tako da će investitorima biti omogućena likvidnost i pre dospeća obveznica.

Novac sakupljen kroz emisiju municipalnih obveznica služiće za izgradnju vrtića "Radost" u naselju Belegiš, sportske sala sa kuglanom u Osnovnoj školi "23. oktobar" u naselju Golubinci, kao i rekonstrukciju i uredjenje centra u Novoj Pazovi.

To druga ponuda obveznica opštine Stara Pazova, nakon prve koja je prošle godine, takodje u vrednosti 125 miliona dinara, bila emitovana za poznatog kupca.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.