Standard & Poors: Slovenija zadržava ocenu A-

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Dec.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Standard & Poor's: Slovenija zadržava ocenu A-

LJUBLJANA - Bonitetna agencija Standard&Poors objavila je da zadržava ocenu kreditnog rejtinga Slovenije na pređašnjem nivou A-, ali joj je negativne izglede iz sredine ove godine, kad je ostavku dala ranija vlada premijerke Alenke Bratušek, promenila u pozitivne.

Agencija je promenu trenda obrazložila većom političkom stabilnošću nakon izbora i formiranja nove vlade Mire Cerara koja ima "značajnu parlamentarnu većinu i mandat za stabilizaciju finansijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << sistema i javnih finansija", te većim ekonomskim rastom od onoga koji se očekivao pre godinu dana, kad je Slovenija sa 3,2 milijarde evra morala dokapitalizovati vodeće banke.

"Ocena sa stabilnim izgledima odražava naše očekivanje da će nova vlada napredovati u fiskalnoj konsolidaciji, restrukturiranju bankarskog sistema i implementaciji strukturnih reformi, uključujući i privatizaciju državne imovine", navedeno je u saopštenju analitičkog sektora agencije S&P.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.