Srbija na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju

Izvor: Mondo, 30.Maj.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

On je premijeru uručio poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju.

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza.

Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020. i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Vučić i ambasador Ajed al Daheri su razgovarali o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

Ambasador Al Daheri preneo je pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji. Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata. Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.