Srbi hrle u Nemačku, a ne slute gde je bolje

Izvor: B92, 05.Dec.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi hrle u Nemačku, a ne slute gde je bolje

Danska, Norveška i Kostarika. To je trio zemalja u kojima su radnici najsrećniji uslovima i najzadovoljniji odnosima na radnom mestu.

Ovo je rezultat ovogodišnjeg Indeksa sreće radne snage, koji je švedski Institut Universum Acces merio kod više od 200.000 “mladih profesionalaca” u 57 zemalja sveta.

U istočnoj Evropi, najsrećnije radnike ima Mađarska koja je na 9. mestu. Sledi je Češka, dok su radnici u najjačoj evropskoj privredi, Nemačkoj, na 11. mestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Danska se na vrh vinula sa 4. mesta lani. Radi jednake raspodele moći, kompanije sa više od 35 zaposlenih otvaraju mesta u upravi radnicima koji imaju sva prava kao i drugi menadžeri, opisuje se.

I dok Skandinavci dominiraju (četvrti su Šveđani), srednjoamerička Kostarika je kao uljez. Tamo su radnici spokojni zbog dobrih turističkih rezultata i jakog izvoza žitarica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbi hrle u Nemačku, a ne slute gde je bolje

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2016

Danska, Norveška i Kostarika. To je trio zemalja u kojima su radnici najsrećniji uslovima i najzadovoljniji odnosima na radnom mestu...Ovo je rezultat ovogodišnjeg Indeksa sreće radne snage, koji je švedski Institut Universum Acces merio kod više od 200.000 "mladih profesionalaca" u 57 zemalja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.