Sosijete ženeral ukida preko 1.500 radnih mesta

Izvor: Blic, 05.Jan.2012, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sosijete ženeral" ukida preko 1.500 radnih mesta

Francuska banka "Sosiejte ženeral" ukinuće više od 1.500 radnih mesta ove godine u svojom odelenju za finansiranje i investicije, od kojih će 880 biti u Francuskoj, saopštila je danas banka.

Smanjenjem radnje snage "Sosijete ženeral" sledi put kojim su već pošili njeni francuski konkurenti "BNP Paribas" i "Kredi Agrikol" u naostojanju da se suoče sa privrednim poremećajima i novom strožom regulativom.

Za 880 mesta koja će biti ukinuta u Francuskoj danas je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potpisan ugovor sa sindikalnim organizacijama da se obezbede mere i socijalne garancije za zaposlene koji će ostati bez posla, i niko u Francuskoj neće biti primoran da ode, navela je uprava banke.

Za 700 radnih mesta koliko će ih biti ukinuto u njenim filijalama u svetu nema takvih garanicija.

Tri velike francuske banke kotirane na berzi su preduzele mere da smanje svoje tržišne aktivnosti u pripremi za stupanje na snagu novih propisa Bazel Tri kao i zbog težih uslova finansiranja, navodi agencija Frans pres.

Banka "BNP Paribas" je sredinom novembra objavila da će ukinuti 373 radna mesta u Francuskoj i ukupno 1.400 mesta u svim zemljama u kojima posluje. "Kredi Agrikol" će zatvoriti 850 mesta u Francuskoj i 2.350 ukupno.

Povezane vesti: Savić: U Srbiji oko 300 ljudi dnevno ostane bez posla

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sosijete otpušta 1.500 radnika

Izvor: B92, 05.Jan.2012

Pariz -- Nakon što su francuske banke BNP Paribas i Kredi Agrikol smanjile broj radnike, ukidanje 1.500 radnih mesta planira i Sosijete ženeral banka...Predviđeno je da najviše radnik bude otpušteno u Francuskoj, čak 880 njih, dok će najviše otpuštanja biti u sektoru za finansiranje i investicije...Za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.