Sojaprotein očekuje dobit od 945 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sojaprotein očekuje dobit od 945 miliona dinara

BEČEJ - Bečejska kompanija za preradu soje Sojaprotein objavila je danas da u ovoj godini očekuje poslovni prihod od 15,2 milijardi dinara i neto dobit od 945,3 miliona dinara, što bi bilo 132,2 odsto više nego lane.

Poslovni dobitak koji Sojaprotein planira da ostvari iznosi 1,76 milijardi dinara, ali je neto rezultat znatno umanjen zbog velikih finansijskih rashoda koji će tokom ove godine dostići nivo od 1,3 milijarde dinara, rekao je agenciji Beta broker Sinteza invest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupe Nenad Grujaničić.

On je naveo da je na kraju drugog kvartala tekuće godine Sojaprotein ostvario poslovnu dobit od 800 miliona dinara, dok je neto zarada iznosila 162,5 miliona dinara.

U prva tri meseca 2009. godine, bečejska kompanija je ostvarila neto gubitak od 425,9 miliona dinara pre svega zbog velikih finansijskih rashoda, što je bio i osnovni razlog zašto je raspisala javnu dokapitalizaciju, a koja je uspešno okončana tokom maja, podsetio je Grujaničić.

Pravo preče kupovine akcija tokom javne dokapitalizacije, koja je obavljena po ceni od 851 dinara po akciji, od većih akcionara iskoristila je samo Viktorija grupa koja je time postala i većinski vlasnik Sojaproteina sa udelom od 58,6 procenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SJPT očekuje 945 mil. dinara dobiti

Izvor: B92, 21.Jul.2009

Beograd -- Bečejska kompanija za preradu soje Sojaprotein (SJPT) očekuje poslovni prihod od 15,2 milijardi dinara u 2009. godini i neto dobit od 945,3 miliona dinara...To je uvećanje od 132,2 odsto u odnosu na 2008. godinu. Poslovni dobitak koji kompanija planira da ostvari iznosi 1,76 milijardi dinara,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.