Šest godina čekaju priključak na kanalizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest godina čekaju priključak na kanalizaciju

Od naseljavanja Veternika početkom devedesetih godina prošlog veka prošlo je više od dve decenije. Međutim, osnovni komunalni uslovi za život u tom prigradskom naselju ni do danas nisu ostvareni. U delu naselja Veternička rampa nema javne rasvete niti javnog prevoza, ali najveći problem stanovnicima predstavlja odvođenje otpadnih voda, jer izgradnja kanalizaione mreže još nije završena.

Iako je mreža sekundarne kanalizacije na Veterničkoj rampi i u okolnim ulicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izgrađena pre skoro šest godina, kuće u tom delu naselja i dalje nisu priključene na kanalizacionu mrežu. Pražnjenje septičkih jama u dvorištima, stanovnici obavljaju o svom trošku.

U mesnoj zajednici Veternik nisu bili raspoloženi za davanje zvanične izjave. Međutim, u telefonskom razgovoru su nam rekli da pozive građana povodom ovog problema dobijaju vrlo često, ali da ne mogu da im pomognu, jer je za rešavanje pitanja kanalizacione mreže nadležan Zavod za izgradnju grada.

U pisanom odgovoru koji smo dobili iz ZIG-a, navodi se da je trenutno u toku postupak dobijanja upotrebne dozvole, a kada ona bude dobijena, mreža će dalje biti predata na upravljanje JKP "Vodovod i kanalizacija", koje će biti zaduženo za izgradnju individualnih priključaka za sva domaćinstva. Informaciju kada će to biti, nažalost nismo dobili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.