Sertić: Tender za Železaru Smederevo po procedurama i zakonima

Izvor: RTS, 29.Nov.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Tender za "Železaru Smederevo" po procedurama i zakonima

Ministar privrede Željko Sertić kaže da se razgovara i sa drugim zainteresovanim kompanijama koje su zainteresovane za Železaru, ali da nijedna nije ni približno zainteresovana kao kineska kompanija. Dodaje da će šest ponuda koje su stigle za "Telekom" sutra biti ponovo razmatrane.
Ministar privrede Željko Sertić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je poseta delagacije Srbije Kini važna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa političkog i ekonomskog aspekta.

"Na svim sastancima sa kineskim kolegama pričalo se o ekonomiji. Mi smo zemlja koja je sa Kinom potpisala ubedljivo najveći broj sporazuma", napominje Sertić.
Kaže da je delegacija Srbije u Kini veoma lepo dočekana i da je premijer Srbije Aleksandar Vučić sve vreme sedeo uz kineskog premijera Li Kećanga.
Sertić dodaje da kao što Srbija razgovara sa Kinom, tako i "Železara Smederevo" razgovara sa kompanijom 25 puta većom po kapacitetima.
"Naše zadovoljstvo je što možemo da pričamo sa takvim gigantom koji može da donese ozbiljne promene kod nas", kaže ministar.
Ističe, ipak, da će se svakako ići na javni tender.
"Razgovaramo i sa drugim zainteresovanim kompanijama, ali nijedna nije ni približno zainteresovana kao ova. Tender će biti javno objavljen po procedurama i zakonima", kaže ministar Sertić.
Dodaje da su tokom posete definisane i procedure šta srpske kompanije treba da urade da bi se srpski proizvodi našli na kineskom tržištu.
Ministar kaže da će sve što je dogovoreno biti ispunjeno.
"Mi se borimo svakog dana za rezultate, ne može sve preko noći da se vidi ali se trudimo i radimo", napominje Sertić.
Sertić kaže da je nekoliko privatnih kineskih kompanija došlo u Srbiju, a da je interes da ih bude više.
"Za veliki broj tih kompanija Srbija je dobra pre svega zbog blizine Evropske unije. Dolaskom kineskih komanija osim što zapošljavamo naše ljude, dobijamo i nove tehnologije", kaže Sertić.
Ministar ističe da će šest ponuda koje su stigle za "Telekom" sutra biti ponovo razmatrane.
"U narednim danima imaćemo jasniju sliku. Optimista sam da ćemo imati najbolje moguće tržišne ponude u ovom trernutku, a kako ćemo se mi kao vlada ponašati prema tome, zavisiće od mnogo faktora. Interes je da kompanija radi i u narednih 10, 20 godina", kaže ministar privrede Željko Sertić.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić: Sutra ponovo razmatranje ponuda za Telekom

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2015

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će svih šest ponuda koje su stigle za Telekom Srbije sutra biti ponovo razmotrene, nakon čega će se u narednim danima dobiti "mnogo jasnija slika"..."Ja sam optimista da ćemo imati najbolje moguće tržišne ponude. Kako ćemo se mi, kao Vlada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sertić: Tender za železaru po procedurama i pravilima, Kinezi najozbiljniji kupci

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2015

Ministar privrede Željko Sertić rekao je da se razgovara i sa drugim zainteresovanim kompanijama za smederevsku Železaru, ali da nijedana nije ni približno zainteresovana kao kineska komapnija. Sertić je na RTS ocenio da je poseta delagacije Srbije Kini važna sa političkog i ekonomskog aspekta....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.