Sertić:Koristiti potencijal regiona

Izvor: B92, 05.Nov.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić:Koristiti potencijal regiona

U regionu postoji ogroman neiskorišćeni potencijal za razvoj privatnog sektora kroz finansiranje na osnovu udela u kapitalu preduzeća, kaže Željko Sertić.

Sertić je, otvarajući 3. investicioni i inovacioni forum "Belgrade venture forum", rekao da je ponuda finansijskih sredstava za mala i srednja preduzeća danas nepovoljna i zasniva se mahom na kreditima banaka.

Finansijski instrumenti zasnovani na udelu u kapitalu su izuzetno značajni za inovativna i brzorastuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeća, kazao je ministar.

"Takav način finansiranja u svetu ima veliku ulogu, ali kod nas je to tek u začetku. Iako te firme čine mali procenat u sektoru malih i srednjih preduzeća u Srbiji svetska istrazivanja pokazuju da su one ključne za dugoročnu konkurentnost zemlje", naveo je.

Sertić je kazao da se preduzetni kapital danas susreće sa zakonskim preprekama, ekonomskim i finansijskim ograničenja, ali i sa niskim nivoom svesti u privatnom i javnom sektoru o njegovom značaju a to, kako kaže, otežava njegov razvoj.

Ministar je naglasio i da je današnji skup najveći te vrste u Srbiji i dodao da će na njemu govoriti oko 60 investitora i stotine drugih učesnika. Inače, na skupu će biti predstavljeno 30 inovativnih ideja iz 11 zemalja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić: Region ogromnih neiskorišćenih potencijala

Izvor: Studio B, 05.Nov.2014

U regionu postoji ogroman neiskorišćeni potencijal za razvoj privatnog sektora kroz finansiranje na osnovu udela u kapitalu preduzeća, izjavio je ministar privrede Željko Sertić...Sertić je, otvarajući 3. investicioni i inovacioni forum "Belgrade venture forum", rekao da je ponuda finansijskih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.