Saznajte šta sve Facebook zna o vama!

Izvor: S media, 14.Apr.2012, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saznajte šta sve Facebook zna o vama!

Tvorci Facebooka su tako pre dve godine uveli opciju "Download your information" kako bi ovu društvenu mrežu učinili sigurnijom i transparentnijom. Tom opcijom korisnici su mogli da preuzmu određene podatke koje je Facebook skupio o njima.

Međutim, sada su objavili da nameravaju da prošire tu opciju i povećaju količinu podataka koje stranica poseduje o svakom korisniku. Time će svaki korisnik moći da dobije uvid u IP adrese s kojih se spajao na svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << račun, sve podatke o logovanju, istoriju zahteva za prijateljstvom i podatke o aktivaciji i brisanju profila.

Fejsbuk nacija će vladati svetom?

Voditelj BBC-a sam pronašao mladića koji je preko Facebook-a tražio njegovu smrt (FOTO)

Urnebesni odgovori na pitanje o Facebook-u

Kako bi saznali šta sve Facebook zna o vama, idite na "Postavke korisničkog računa". Tamo odaberite opciju "Preuzmi kopiju svojih Facebook podataka", a sve prikupljene informacije dobićete na e-mail.

Stručnjaci tvrde da se najpopularnija društvena mreža na svetu odlučila na ovakav potez zbog sve strožih zakona EU i privatnosti na internetu.

(RTL)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saznajte šta sve Facebook zna o vama

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Apr.2012

Poznato je da je jedan od najvećih problema s Facebookom privatnost – količina stvari koje ova društvena mreža 'zna' o svojim korisnicima, odnosno mogućnost dijeljenja tih podataka s aplikacijama i oglašivačima. Facebook omogućava download brojnih informacija o vašim aktivnostima na ovoj...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.