Savez ekonomista pomaže reforme

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez ekonomista pomaže reforme

Beograd -- Savez ekonomista Srbije (SES) želi da pomogne Vladi Srbije u realizaciji planiranog reformskog programa.

Kako je za Tanjug rekao predsednik SES-a Aleksandar Vlahović, tim povodom će sutra u tom savezu biti organizovan okrugli sto, a osnovna tema će biti reformska agenda Vlade Srbije.

Okruglom stolu će, kako je SES-u potvrđeno, prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar privrede i finansija Dušan Vujović, a Vlahović kaže da će to biti prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za razmenu mišljenja u kojoj će učestvovati članova predsedništva tog saveza koje čine ugledni profesori, teoretičari i privredni praktičari, direktori banaka, velikih preduzeća, osiguravajućih društava, kao i instituta i naučnih organizacija.

"SES je od svog postojanja, a narodčito u poslednjih 15 do 20 godina u prvi plan uvek isticao potrebu brze i efikasne ekonomske tranzicije koja podrazumeva implementaciju čitavog seta ekonomskih mera", rekao je Vlahović istakavši da SES zapravo na ovaj način želi da pomogne Vladi Republike Srbije u realizaciji planiranog reformskog programa.

Napomenuvši da je SES aktivan učesnik niza okruglih stolova i foruma poput Kopaonik biznis foruma i Foruma menadžmenta Jugoistočne Evrope, Vlahović kaže da je ovaj savez aktivan i u međunarodnoj asocijaciji ekonomista.

"Dakle naša ideja nije samo da kritikujemo nego naprotiv da sve svoje resurse stavimo u funkciju realizacije planiranih reformskih mera", poručio je Vlahović uoči sutranjeg razgovora članova Predsedništva SES-a sa premijerom Srbije i ministrom privrede i finansija.

Upitan da li postoje konkretni predlozi na koji način bi SES mogao da pomogne državi, Vlahović kaže da bi se o tome nešto više moglo reći sutra nakon razgovora sa premijerom Vučićem i ministrom Vujovićem s obzirom na to, kako je objasnio, da o tome ne postoji zajednički stav SES-a.

"Ne postoji jedinstveno mišljenje SES-a i mi se sami sučeljavamo oko pojedinih pitanja, ali je uvek dobro da se čuje široka lepeza mišljenja kompetentnih ljudi", rekao je Vlahović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SES želi da pomogne Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014

Okruglom stolu će, kako je SES-u potvrđeno, prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar privrede i finansija Dušan Vujović, a Vlahović kaže da će to biti prilika za razmenu mišljenja u kojoj će učestvovati članova predsedništva tog saveza koje čine ugledni profesori, teoretičari...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.