Samo smo pozajmili od Rusa, da budu pri ruci

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samo smo pozajmili od Rusa, da budu pri ruci"

Niš -- Direktor niške Gradske toplane Zoran Stojanović kaže da nisu tačne informacije da ima problema sa grejanjem i da su radijatori u velikom broju stanova hladni.

U izjavi za agenciju Beta, Stojanović je naveo da sve toplane u Nišu normalno funkcionišu, ali kako je dodao, dešava se da zbog kvarova na sitemu pojedini korisnici povremeno ostaju bez grejanja.

"U poslednja četiri dana prosečno 100 do 120 naših korisnika nema grejanje, što je svega 0,2 procenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s obzirom da imamo ukupno oko 28.500 korisnika. Pre toga smo danima imali manje od jednog procenta korisnika bez grejanja", kazao je Stojanović.

On je istakao da se kvarovi na toplovodnoj mreži koji se detektuju tokom noći, otklanjaju odmah u toku dana.

"Broj intervencija koje toplana sada ima tri puta je manji nego u istom periodu pre dve godine, a značajno je manji i u odnosu na prošlu godinu", kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima toplana je zbog prevencije proteklih dana pozajmila dva generatora od Srpsko-ruskog humanitarnog centra, ali nije ih koristila.

"Nije bilo potrebe da ih koristimo, samo smo želeli da nam budu 'pri ruci'. Vratili smo ih juče i ne razumem zbog čega je ta pozajmica izazvala toliko negativnih reakcija u medijima", rekao je Stojanović.

On je istakao da sa opremom kojom raspolaže Toplana može da prevazilazi probleme koji se javljaju u radu sistema daljinskog grejanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niške toplana vratila generatore humanitarnom centru

Izvor: juGmedia, 25.Okt.2016

NIŠ – Direktor niške Gradske toplane Zoran Stojanović rekao je da je Toplana juče vratila Srpsko-rusko humanitarnom centru dva pozajmljena generatora...„Nije bilo potrebe da ih koristimo, samo smo želeli da nam budu ‘pri ruci’. Vratili smo ih i ne razumem zbog čega je ta pozajmica izazvala...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.