Sa Kinezima do solarne elektrane

Izvor: Blic, 13.Sep.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Kinezima do solarne elektrane

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković razgovarao je danas u Novom Sadu sa predstavnicima poslovno-privredne delegacije Kine o realizaciji projekta gradnje solarne elektrane u Vojvodini u koju će biti uloženo 100 miliona evra.

"Potencijalna lokacija za gradnju solarne elektrane, snage 30 megavata na području opštine Kikinda, a 100 miliona evra u opremi i tehnologiji u celosti će obezbediti kineska kompanija `Ce-ha-de Pauer plent operejšn` >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (CHD Power Plant Operation)", rekao je Striković novinarima poslije razgovora s kineskom delegacijom.

Vlada AP Vojvodine obezbijediće za ovu elektranu zemljište i podloge neophodne u postupku pripreme za početak gradnje.

Današnji razgovori u Vladi Vojvodine nastavak su realizacije projekta gradnje solarne elektrane dogovorenog Memorandumom o razumjevanju, koji je novembra prošle godine potpisan između Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i ove kineske državne kompanije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa Kinezima do solarne elektrane

Izvor: Capital.ba, 13.Sep.2011

NOVI SAD, Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković razgovarao je danas u Novom Sadu sa predstavnicima poslovno-privredne delegacije Kine o realizaciji projekta gradnje solarne elektrane u Vojvodini u koju će biti uloženo 100 miliona evra. 'Potencijalna lokacija za...

Nastavak na Capital.ba...

Vojvođani sa Kinezima "krote" Sunce

Izvor: B92, 13.Sep.2011

Novi Sad -- Predstavnici Vojvodine i poslovno-privredne delegacije Kine razgovaraju o realizaciji projekta gradnje solarne elektrane u Vojvodini...Potencijalna lokacija za gradnju solarne elektrane, snage 30 megavata, nalazi se na području opštine Kikinda...Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.