STO drastično srezala projekcije rasta globalne trgovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STO drastično srezala projekcije rasta globalne trgovine

Svetska trgovinska organizacija (STO) je projekciju rasta globalne trgovine za 2016. godinu srezala za više od jednog procentnog poena, i upozorila je na najsporiji tempo rasta trgovine od globalne finansijske krize.

Globalna trgovina će, prema najnovijim projekcijama STO, porasti za samo 1,7 odsto u tekućoj godini, što je znatno niže u odnosu na prognozirani rast iz aprila od 2,8 odsto i od 3,9 odsto koliko je projektovala pre godinu dana, prenosi agencija Frans pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

STO je, takođe, revidirala naniže projekciju za 2017. godinu, predviđajući rast globalne trgovine od između 1,8 i 3,1 odsto, što je niže u odnosu na prethodno prognoziranih 3,6 odsto.

"Uz očekivani rast bruto domaćeg proizvoda od 2,2 odsto u 2016. godini, ova godina će biti u znaku najsporijeg tempa rasta trgovine i rasta BDP-a od finansijske krize iz 2009. godine", navodi se u saopštenju STO.

Kao razloge za obaranje projekcija, STO navodi oštriji od očekivanog pad trgovine robom u prvom tromesečju, kao i manji od očekivanog oporavak u drugom tromesečju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STO drastično srezala projekcije rasta globalne trgovine

Izvor: Blic, 27.Sep.2016

Svetska trgovinska organizacija (STO) je projekciju rasta globalne trgovine za 2016. godinu srezala za više od jednog procentnog poena, i upozorila je na najsporiji tempo rasta trgovine od globalne finansijske krize...Globalna trgovina će, prema najnovijim projekcijama STO, porasti za samo 1,7 odsto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.