SMR još ne dolazi na pregovore

Izvor: B92, 22.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMR još ne dolazi na pregovore

Beograd -- Ruska kompanija SMR još se nije odazvala na poziv da pregovara o kupovini Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, kaže Mlađan Dinkić.

RTB Bor još čeka kupca

"Poziv SMR-u je upućen 14. aprila, a 29. aprila toj kompaniji ističe licitaciona garancija koja je uslov za učešće na tenderu i na pregovorima o sklapanju kupoprodajnog ugovora", kazao je Dinkić na konferenciji za novinare.

Minstar ekonomije je istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će tender biti poništen, ako do tog roka SMR ne produži garanciju.

Dinkić je naglasio da su isti uslovi koji su postavljeni prvoplasiranom ponuđaču austrijskom Ateku, a odnose se na ekološku zaštitu i ulaganje u modernizaciju RTB Bor, važiti i za SMR.

SMR je bio drugoplasirani na tenderu za RTB Bor sa cenom od 370 miliona dolara. Ugovor sa prvoplasiranim Atekom koji je ponudio cenu od 466 miliona dolara je poništen jer u dodatnom roku nije plaćena kupoprodajna cena.

Prvi tender za RTB Bor je poništen jer rumunska kompanija Kuprom nije u dodatnom roku uplatila cenu od 400 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Deripaski ističe rok za RTB „Bor“

Izvor: Blic, 23.Apr.2008, 08:37

Pregovori između nekoliko ministarstava, poslovodstva Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) „Bor" i Sindikata tog preduzeća sa ruskom kompanijom SMR, drugoplasiranom na tenderu za prodaju borskog basena bakra, najavljivani za prethodnu nedelju, još nisu započeli...Imajući u vidu predstojeće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.