SAD: Pala industrijska proizvodnja

Izvor: B92, 17.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pala industrijska proizvodnja

Vašington -- Industrijska proizvodnja u SAD zabeležila je u septembru najveći mesečni pad od 1974. godine, dok su potrošačke cene, neočekivano, ostale na istom nivou.

Prema podacima Uprave federalnih rezervi SAD, industrijska proizvodnja je u septembru pala 2,8 procenata, što je daleko gori rezultat od pada od 0,8 odsto, koliko su očekivali analitičari.

Proizvodnja opreme za proizvodnju je, međutim, pala za čitavih sedam procenata, što pokazuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije "utvrđuju položaje" u očekivanju intenziviranja kreditne krize.

"Tokom poslednja tri meseca, proizvodnja je opala za 5,8 odsto, što je u saglasnosti sa recesijom", izjavio je glavni ekonomista korporacije Vehovija Džon Silvija.

Pad cena energenata pomogao je, istovremeno, da indeks potrošačkih cena ostane na istom nivou, dok su analitičari očekivali minimalan rast od 0,1 odsto.

Podaci ministarstva rada, pak, pokazuju da je broj zahteva za socijalna davanja za nezaposlene porastao, što je znak da poslodavci smanjuju spiskove zaposlenih zbog smanjivanja profita.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD:Industrijska proizvodnja pala, inflacija ostala na istom

Izvor: Kurir, 16.Okt.2008, 19:37

VAŠINGTON, 16. oktobra (Tanjug-Ekos) - Industrijska proizvodnja u SAD zabeležila je u septembru najveći mesečni pad od 1974. godine, dok su potrošačke cene, neočekivano, ostale na istom nivou, najviše zahvaljujući sniženju cena energenata. Prema podacima Uprave federalnih rezervi SAD, industrijska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.