Ryanair sa skromnim rastom dobiti, upozorava na Brexit

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jul.2016, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ryanair sa skromnim rastom dobiti, upozorava na Brexit

DUBLIN - Irski diskontni zračni prijevoznik Ryanair u proteklom je tromjesečju ostvario blagi rast neto dobiti u odnosu na isto razdobolje lani, no upozorio je da bi Brexit mogao utjecati na njegovu godišnju dobit.

Ryanairova je dobit prije oporezivanja od travnja do lipnja 2016. godine u usporedbi s istim razdobljem godine ranije uvećana za četiri posto, na 256 milijuna eura. Prihodi su mu uvećani za dva posto, na 1,68 milijardi eura, pokazalo je financijsko izvješće te >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kompanije.

Iz Ryanaira napominju da im je poslovanje pogođeno "stalno prisutnom nestabilnošću na tržištima, proizišlom iz terorističkih incidenata i opetovanim štrajkovima kontrole letenja, kao i slabljenjem funte nakon britanske referendumske odluke o napuštanje Europske unije".

"Nedavna odluka Britanaca na referendumu o napuštanju EU-a bila je i iznenađenje i razočaranje. Očekujemo da će takav ishod rezultirati značajnim razdobljem političke i gospodarske neizvjesnosti kako u Britaniji, tako i u EU. Ta neizvjesnost bit će štetna za gospodarski rast i povjerenje potrošača", ističe se u priopćenju irskog prijevoznika koji se zauzimao za ostanak Britanije u EU.

Potvrdili su ranije smjernice prema kojima u ovoj poslovnoj godini očekuju rast dobiti od 12 posto, na između 1,375 i 1,425 milijardi eura, upozorivši ipak da "nakon Brexita postoje značajni rizici za moguće slabljenje poslovanja u ostatku godine".

Krajem lipnja iz Ryanaira su već dali naslutiti da će s novim zračnim povezivanjem s odredištima u Velikoj Britaniji idućih mjeseci pričekati zbog neizvjesnosti nakon Brexita.

"Naš ćemo rast preusmjeravati s britanskih zračnih luka na naše luke u EU, gdje ćemo se više usredotočiti na rast u iduće dvije godine. Ove zime smanjit ćemo kapacitete i frekventnost na mnogim rutama u zračnoj luci London Stansted, no nijednu rutu nećemo ukinuti", poručili su u najnovijem priopćenju od ponedjeljka.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.