Rudari iz Nikšića stigli u Podgoricu radi izjašnjavanja o ponudi Neksana

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari iz Nikšića stigli u Podgoricu radi izjašnjavanja o ponudi "Neksana"

Predstavnici sindikata i oko 250 radnika nikšićkih Rudnika boksita stigli su organizovano u Podgoricu gde će čekati na izjašnjavanje Odbora poverilaca o ponudi kompanije "Neksan" za kupovinu imovine ove firme.

Radnici Rudnika boksita očekuju da ponuda, vredna više od pet miliona evra, bude prihvaćena, jer smatraju da je to najbolje rešenje za situaciju u kojoj se nalaze.

Ponudu bi trebalo odmah prihvatiti, kako smatraju, i zbog toga što je jedina ozbiljna koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pristigla za kupovinu imovine Boksita.

Sednica Odbora poverilaca, prema informacijama Sindikata, trebalo bi da bude održana u 18.00 sati u staroj zgradi Vlade u Podgorici.

"Neksan" je nedavno dostavio ponudu za kupovinu imovine Boksita, a pored 4,4 miliona evra za imovinu obezbedio bi i 600.000 evra za socijalni program, uz uslov da mu se obezbede koncesije na rudu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

O privatizaciji rudnika Nikšić: Radnici uskraćeni za informaciju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2015, 08:09

Sjednica Odbora povjerilaca, na kojoj je razmatrana ponuda kompanije "Neksan" za kupovinu imovine Rudnika boksita Nikšić, završena je sinoć, a radnici koji su organizovano došli u Podgoricu da čekaju njen ishod, ostali su uskraćeni za bilo kakvu informaciju...Predsjednik Sindikata Boksita Borislav...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.