Retko ko se oproba u izdavaštvu, njoj se hrabrost isplatila

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retko ko se oproba u izdavaštvu, njoj se hrabrost isplatila

Malo je onih koji se usuđuju da pokrenu sopstveni biznis, a verovatno još manje onih koji bi se opredelili da im taj biznis bude izdavaštvo. Dovoljno hrabrosti za obe stvari imala je Jasmina Marković Karović, vlasnica izdavačke kuće "Urban reads" iz Beograda.

Ona je za uspeh i upornost prošle godine dobila specijalno priznanje "Cvet uspeha za ženu zmaja" koje se dodeljuje uspešnim preduzetnicama. O svom poslu, problemima i budućnosti izdavaštva govorila je za Infobiz.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Karović kaže da je ideju o pokretanju izdavačke kuće dobila radeći u marketingu. Shvatila je da bi u toj oblasti postoji prostor za biznis, posebno u izdanjima za mlade jer, kako navodi, zabluda je da mladi nerado čitaju, već im treba ponuditi štivo koje je blisko njihovim interesovanjima i promenama u svetu koji nas okružuje.

Pubilku je pridobila komunikacijom posredstvom društvenih mreža. Njeni čitaoci mogu da biraju literaturu koja će biti prevedena ili izgled knjige.

Naglašava da su digitalne platforme važne, ali da će papirno izdavaštvo još dugo postojati i da ga neće zameniti elektronosko onoliko brzo koliko se čini.

Biznis je počela 2013. godine, uložila je sopstveni novac i, kako navodi, banke su se povoljnim ponudama pojavile tek kada je uspela.

Najveći problem sa kojim se suočila na početku poslovanja bio je prodor na police knjižara i veliki rabat. Karović kaže da mali izdavači teško nalaze put do svog prodajnog mesta.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.