Izvor: Beta, 14.Sep.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni poljoprivredni informacioni sistem od 2011.

BEOGRAD, 14. septembra 2010. (Beta) - Poljoprivredni tržišno-informacioni sistem zemalja Balkana, koji bi pružao podatke o ponudi, potražnji i cenama poljoprivrednih proizvoda, mogao bi da počne da radi naredne godine, izjavio je utorak pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović.

"Regionalni sistem bi okupio sve zemlje u kojim se pojedinačno već primenjuje, a to su Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, uz mogućnost uključivanja Hrvatske i Albanije koje na drugačiji način prikupljaju informacije o tržištu poljoprivrede", rekao je Milovanović u Beogradu na otvaranje dvodnevne konferencije o poljoprivredno-informacionim sistemima na Balkanu.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak budućeg regionalnog sistema biće promovisanje poljoprivrede i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kroz razmenu informacija o cenama robe biljnog i životinjskog porekla i njihovo nedeljno ažuriranje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maloletnicima će biti zabranjen ulazak u igraonice

Izvor: NaDlanu.com, 14.Sep.2010

BEOGRAD, 14. septembra 2010. (Beta) - Direktor Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija Srbije Zoran Jadžić izjavio je u utorak da očekuje da izmene Zakona o igrama na sreću budu usvojene u oktobru, kako bi se uvelo više reda u tu oblast i obezbedili veći prihodi od naknada za priređivanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Regionalni poljoprivredni informacioni sistem od 2011.

Izvor: EMportal, 14.Sep.2010

Poljoprivredni tržišno-informacioni sistem zemalja Balkana, koji bi pružao podatke o ponudi, potražnji i cenama poljoprivrednih proizvoda, mogao bi da počne da radi naredne godine, izjavio je danas pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.