Referentna kamatna stopa zadržana na 11,75 odsto

Izvor: S media, 11.Avg.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referentna kamatna stopa zadržana na 11,75 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije referentnu kamatnu stopu zadržao na nivou od 11,75 odsto.

Izvršni odbor Narodne banke Srbije je na današnjoj sednici, posle razmatranja aktuelnih ekonomskih kretanja i avgustovske projekcije inflacije, odlučio da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 11,75 odsto.

NBS je prethodno smanjila referentnu kamatnu stopu 7. jula sa 12 na 11,75 odsto.

Kako je saopštila centralna banka, inflacija je na silaznoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << putanji, a glavni faktori koji utiču na pad inflacije su pad cena hrane po osnovu dobre poljoprivredne sezone i niska agregatna tražnja.

Pad međugodišnje inflacije bi u narednom periodu trebalo da dovede do smanjenja inflacionih očekivanja, što će dodatno ubrzati proces dezinflacije.

Međutim, imajući u vidu potencijalne implikacije vezane za rizike u pojedinim razvijenim zemljama i valutnim zonama, kao i moguće fiskalne rizike u zemlji, Izvršni odbor NBS je odlučio da u ovom trenutku visina referentne kamatne stope ostane nepromenjena.

Švajcarac skače, Vlada i NBS ne prave plan za spas dužnika

U NBS sastanak sa bankarima o kreditima u švajcarcima

NBS će nastaviti da prati dešavanja u međunarodnom okruženju kako bi odgovarajućim merama ublažila eventualno prelivanje globalnih problema na domaće tržište, navedeno je u saopštenju.

Na današnjoj sednici, Izvršni odbor je usvojio i Izveštaj o inflaciji - avgust 2011. godine, koji će biti objavljen 17. avgusta.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: Referentna kamatna stopa i dalje 11,75 odsto

Izvor: EMportal, 11.Avg.2011

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je danas da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 11,75 odsto, saopštila je NBS.

Nastavak na EMportal...

Referentna kamatna stopa ostaje 11,75 odsto

Izvor: Beta, 11.Avg.2011

BEOGRAD, 11. avgusta 2011. (Beta) - Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) u četvrtak je odlučio da referentnu kamatnu stopu zadrži na 11,75 odsto...Kako se navodi u saopštenju NBS, inflacija je "na silaznoj putanji", ali je ovakva odluka doneta zbog mogućeg uticaja novog talasa medjunarodne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.