Rast tržišnog učešća Komercijalne banke

Izvor: Akter, 31.Mar.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast tržišnog učešća Komercijalne banke

Komercijalna banka iz Beograda saopštila je danas da je u 2014. godini ostvarila dobitak od 4,8 milijardi dinara

Kako se navodi, uz nerasporedjeni dobitak iz prethodnih godina od dve milijarde dinara, akcionari Komercijalne banke, medju kojima je najveći Republika Srbija, "mogu da raspolažu dobitkom za raspodelu u ukupnom iznosu od 6,8 milijardi dinara za isplatu dividendi i formiranje rezervi", radi povećanja sigurnosti u budućem poslovanju i podizanja vrednosti kapitala u >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << periodu privatizacije.

Komercijalna banka "AD Beograd" ističe da je i u 2014. Godini "uspešno poslovala i ostvarila sve ciljeve postavljene u Strategiji i Biznis planu, uz rast obima poslovanja od 42,5 milijardi dinara ili 12 odsto, što je toj banci obezbedilo tržišno učešće od oko 13 odsto".

Kako se navodi, uz ispunjene sve parametre propisane Zakonom o bankama, ostvaren je prinos na akcijski kapital 11,9 odsto, prinos na ukupan kapital 7,1 odsto i prinos na aktivu 1,2 odsto.

Osnovni pokazatelj sigurnosti poslovanja - adekvatnost kapitala, na kraju 2014. godine iznosi 17,7 odsto, što je znatno više od propisanog minumuma od 12 odsto.

Nakon izvršene revizije finansijskih izveštaja za 2014. godinu, ove rezultate potvrdio je i spoljni revizor Komercijalne banke i dao pozitivno mišljenje, uz konstataciju da objektivno prikazuju finansijski položaj banke, u skladu sa Medjunarodnim standardima finansijskog izveštavanja, Zakonom o računovodstvu i propisima Narodne banke Srbije.

"Cilj menadžmenta je da u saradnji sa akcionarima obezbedi povećanje vrednosti kapitala u periodu koji prethodi privatizaciji banke koja je planirana za 2017. godinu. Rezultati iz 2014. godine potvrdjuju da smo na dobrom putu da taj cilj ostvarimo", saopšteno je iz Komercijalne banke.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Rast tržišnog učešća Komercijalne banke

Izvor: B&F Online, 01.Apr.2015, 11:11

Komercijalna banka AD Beograd je i u 2014. godini uspešno poslovala i ostvarila sve ciljeve postavljene u Strategiji i Biznis planu, uz rast obima poslovanja od 42,5 milijardi dinara ili 12%, što je Banci obezbedilo tržišno učešće od oko 13%. Ostvareni dobitak iznosi 4,8 milijardi dinara, a neraspoređeni...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.