Raskinut ugovor sa vlasnikom pančevačke Gumarske industrije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinut ugovor sa vlasnikom pančevačke Gumarske industrije

PANČEVO - Agencija za privatizaciju raskinula je kupoprodajni ugovor sa dosadašnjim vlasnikom Gumarske industrije Pančevo (GIP) Prvoslavom Drobnjakom, saopštilo je Opštinsko veće Saveza samostalnih sindikata Srbije.

"Ugovor je raskinut jer Drobnjak nije ispoštovao ugovorene obaveze ni posle dva naknadna roka od ukupno 90 dana koja je dobio od agencije da to učini", rekao je sekretar tog sindikata Franjo Orešković.

On je kazao da je prošlo godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od privatizacije GIP-a i da vlasnik "nije isplatio ni jednu platu, niti je pokrenuo proizvodnju".

Orešković je ocenio da je odluka Agencije za privatizaciju najbolja po radnike i fabriku. Dodao je da Drobnjak nije utvrdio ni socijalni program iako su to obaveze koje je preuzeo kupoprodajnim ugovorom.

Prvoslav Drobnjak je GIP kupio na aukciji po početnoj ceni od 2,5 miliona dinara, kao jedini ponuđač.

Nezadovoljni zaposleni u Gumarskoj industriji Pančevo počeli su 19. maja štrajk zahtevajući od Agencije za privatizaciju raskid kupoprodajnog ugovora.

Agencija je u dva navrata, najpre na 60, a potom i na 30 dana, produžavala rok vlasniku da ispuni uslove iz ugovora da bi u sredu odlučila da ga raskine.

Posle poništavanja privatizacije, Akcijski fond Srbije postaviće privremenog zastupnika fabrike koji će pripremiti preduzeće za novu privatizaciju ili stečaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Raskinut ugovor sa kupcem GIP-a

Izvor: B92, 27.Sep.2008

Pančevo -- Agencija za privatizaciju raskinula je kupoprodajni ugovor sa dosadašnjim vlasnikom Gumarske industrije Pančevo (GIP) Prvoslavom Drobnjakom..."Ugovor je raskinut u sredu jer Drobnjak nije ispoštovao ugovorene obaveze ni posle dva naknadna roka od ukupno 90 dana koja je dobio od agencije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.