Raskinut Ugovor o prodaji Ikarbusa Rusima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinut Ugovor o prodaji Ikarbusa Rusima

BEOGRAD - Ugovor o prodaji akcija beogradskog Ikarbusa ruskoj firmi Avtodental raskinut je zbog nepoštovanja obaveza iz tog dokumenta, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

U saopštenju se navodi da ruski Avdodental nije nakon isteka drugog, naknadnog roka ispunio obaveze iz socijalnog programa, dostavio bankarsku garanciju o dobro obavljenom poslu, kao i da je raspolagao imovinom Ikarbusa suprotno odredbama Ugovora o privatizaciji.

U vanrednoj kontroli koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je obavljena 20. avgusta Agencija za privatizaciju utvrdila je da je poslednja zarada radnicima isplaćena za februar, odnosno da neto zarada nije isplaćena za period mart - jun 2009. godine.

"Ukupan projektovan dug na ime neisplaćenih neto zarada, kao i poreza i doprinosa za period decembar 2008. godine - jun 2009. godine iznosi 142.564.409 dinara", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je račun Ikarbusa neprekidno u blokadi od 15. jula 2009. godine zbog duga od 765.782.168 dinara.

"Odredbama Zakona o privatizaciji, između ostalog, predviđeno je da se Ugovor smatra raskinutim zbog neispunjenja, ako ni u naknadno ostavljenom roku za ispunjenje kupac ne dostavi dokumentaciju kojom potvrđuje izvršenje obaveza", zaključuje se u saopštenju.

Zaposleni u Ikarbusu počeli su 1. jula štrajk zahtevajući isplatu četiri zarade i nastavak proizvodnje u fabrici autobusa, koja je obustavljena zbog manjka narudžbina, a generalni direktor Ikarbusa Srećko Nijemčević podneo je krajem jula ostavku pošto Avtodetal servis nije obezbedio poslove za tu beogradsku fabriku autobusa.

Štrajkački odbor Ikarbusa je Agenciji za privatizaciju Srbije sredinom avgusta ove godine uputio zahtev za raskid privatizacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raskinut ugovor o prodaji Ikarbusa

Izvor: B92, 03.Sep.2009

Beograd -- Agencija za privatizaciju saopštila je da je raskinut Ugovor o prodaji akcija AD "Ikarbus" Beograd ruskoj firmi "Avtodetal - Servis"... Ugovor je raskinut, posle isteka drugog naknadnog roka odobrenog kupcu, zbog neizvršavanja ugovornih obaveza iz oblasti socijalnog programa, raspolaganja...

Nastavak na B92...

Raskinut Ugovor o prodaji akcija Ikarbusa

Izvor: S media, 03.Sep.2009

Ugovor o prodaji akcija beogradskog Ikarbusa ruskoj firmi Avtodental raskinut zbog nepoštovanja obaveza iz tog dokumenta, saopštila Agencija za privatizaciju. ..U saopštenju se navodi da ruski Avdodental nije nakon isteka drugog, naknadnog roka ispunio obaveze iz socijalnog programa, dostavio bankarsku...

Nastavak na S media...

Raskinut Ugovor o prodaji akcija Ikarbusa

Izvor: Poslovni magazin, 03.Sep.2009

Ugovor o prodaji akcija beogradskog Ikarbusa ruskoj firmi Avtodetal raskinut je zbog nepoštovanja obaveza iz tog dokumenta, saopštila je u četvrtak Agencija za privatizaciju.U saopštenju se navodi da ruski Avtodetal nije nakon isteka drugog, naknadnog roka ispunio obaveze iz socijalnog programa,...

Nastavak na Poslovni magazin...

Raskinut Ugovor o prodaji akcija Ikarbusa

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2009, 12:24

BEOGRAD, 3. septembra 2009. (Beta) - Ugovor o prodaji akcija beogradskog Ikarbusa ruskoj firmi Avtodental raskinut je zbog nepoštovanja obaveza iz tog dokumenta, saopštila je u četvrtak Agencija za privatizaciju. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.