Ramada gradi hotel u Splitu

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Okt.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramada gradi hotel u Splitu

SPLIT - Nakon Singapura, Dubaija, Bruxellesa, Kranjske Gore, ali i mnogih drugih gradova diljem svijeta, hotel iz poznatog lanca "Ramada" - koji krase četiri zvjezdice - prvi put se gradi i u Hrvatskoj, preciznije u Splitu. Ili još konkretnije, na Pazdigradu.

Bit će smješten u velikom armiranobetonskom tornju zapadno od prodajnog centra "Plodine", koji već pet godina stoji zapušten, a građani se s pravom pitaju što će, kada će i hoće li se tamo uopće što izgraditi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prenosi Slobodna Dalmacija. Zgrada se, podsjetimo, počela podizati još 2011. godine, a trebala je postati veliki poslovni neboder s osam katova, na kojem je bila predviđena i realizacija ekskluzivnog kluba, egzotičnog restorana s helidromom, panoramskim dizalom...

A onda je sve stalo. I ostalo je tako dugo vremena, predstavljajući ruglo, ali i veliku opasnost za djecu iz susjedstva, koja bi se, radoznala kakva jesu, znala igrati i skrivati po nedovršenom i slabo ograđenom objektu, ne misleći mnogo o tome kako bi takva igra mogla imati fatalne posljedice.

Koncem proteklog mjeseca ponovno se počelo događati "nešto" na gradilištu.

- Nakon što smo razriješili sve financijske poteškoće sa bivšim izvođačem radova, tvrtkom "Zagorje tehnobeton", i bankama, odlučili smo se za potpuno drukčiju opciju. Toranj će izvana ostati nepromijenjen, tako da se svojim vizurama i izgledom ni po čemu neće razlikovati od prvotnog.

No, njegova namjena je izmijenjena, jer ćemo umjesto poslovnog tornja izgraditi hotel. Zbog prenamjene projekta morali smo zatražiti dodatne dozvole, koje bi trebale stići ovih dana. Također, imamo nekoliko ponuda kreditora i nadamo se da neće biti nikakvih prepreka da realiziramo ovu investiciju koja će stajati oko deset milijuna eura - kaže nam Saša Svalina, prvi čovjek "Toranj grupe" iz Kaštel Štafilića, koja je investitor objekta.

Od Svaline doznajemo detalje o hotelu, kada bi se trebao izgraditi i primiti prve goste na svojih osam katova, ukupne površine 2750 metara četvornih.

- Bit će ukupno pedeset i šest soba, izuzetno kvalitetno opremljenih i vrlo komfornih, a trebale bi udovoljiti kriterijima najzahtjevnijih gostiju. Dakako da će svi gosti naći i popratne sadržaje primjerene ovakvim objektima - od wellness zone, velike teretane, bazena, kongresne sale i slično - priča nam Svalina, ističući kako će splitska "Ramada" svoje prve goste u najoptimističnijoj verziji primiti u ljeto 2017. godine.

Ako se nešto oduži s papirologijom, krajnji rok za završetak projekta bio bi konac sljedeće godine.

- Bit će ovo jedna od najljepših svjetskih "Ramada" - poručuje ulagač, koji napominje kako proteklih dana obavljaju pripremne radove, budući da je dio betona nagrizao i zub vremena.

- Oštećen je beton na podrumskoj razini, tako da to saniramo, čistimo okolni teren, zaštitili smo adekvatno cijelo područje, postavili zaštitara, tako da više nema razloga za brigu među sugrađanima. Spremno čekamo započeti s konkretnim radnjama - kaže nam Svalina.

Zadovoljan je i Nino Vela, predsjednik Gradskog kotara Žnjan Pazdigrad, koji je u nekoliko navrata upozoravao i apelirao na to da se bolje zaštiti taj teren, a sada kada je to i učinjeno, ne moraju se više brinuti hoće li im djeca lutati po neograđenom tornju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.