Radna grupa bez dogovora o minimalnim zaradama

Izvor: Beta, 26.Maj.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa bez dogovora o minimalnim zaradama

BEOGRAD, 26. maja 2014. (Beta) - Radna grupa za izmene Zakona o radu, danas je postigla saglasnost oko većine tema, ali su i dalje ostale sporne minimalne zarade, izjavio je sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) i član Radne grupe Zoran Mihajlović.

Mihajlović je agenciji Beta kazao da sindikati insistiraju na tome da minimalna zarada ne bude manja od prosečne potrošačke korpe, čime bi se obezbedila odredjena zaštita, ali se poslodavci ne slazu s tim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
Sindikati i poslodavci pokušavaju već duže vreme da usaglase stavove o pet najvažnijih tema koje treba da reguliše novi zakon o radu - radu na odredjeno vreme, otkazima od strane poslodavca, otpremninama, proširenom dejstvu kolektivnog ugovora i minimalnoj zaradi.

Mihajlović je rekao da se sindikati zalažu za prošireno dejstvo kolektivnih ugovora što, medjutim, poslodavci neće.

"Vlada pokušava da Privredna komora Srbije (PKS) pregovara sa sindikatima o tome, što nije dobro rešenje i dodatno komplikuje stvar jer bismo imali dva nezavisna pregovarača - Uniju posodavaca i PKS", ocenio je Mihajlović.

Foto: www.sindikat.r

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Minimalne zarade ostaju sporne"

Izvor: B92, 26.Maj.2014

Beograd -- Radna grupa za izmene Zakona o radu, danas je postigla saglasnost oko većine tema, ali su i dalje ostale sporne minimalne zarade, kaže Zoran Mihajlović...Sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije i član Radne grupe Zoran Mihajlović je agenciji Beta kazao da sindikati insistiraju na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.