Puma zatvara trećinu prodavnica

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Puma" zatvara trećinu prodavnica

Nemački proizvođač sportske opreme "Puma" planira da zatvori trećinu svojih prodavnica u svetu kako bi zaustavio pad profita, objavio je francuski dnevnik "Figaro" (Le Figaro).

U Francuskoj će, navodi taj list, neke "Pumine" prodavnice preuzeti američki prodavac farmerica "Gas" (Guess).

Sedište "Pume" je u nemačkom mestu Hercogenaurah, ali 69,4 odsto te kompanije pripada francuskom koncernu PPR, u kome glavnu reč ima porodica Pino.

"Puma" je 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godine ostvarila rekordan promet u iznosu od 2,54 milijarde evra, ali je lane prodaja pala za pet procenata, dok je profit sveden na nulu, piše "Figaro".

Jedan od razloga takvog stanja je, kako se ukazuje, pad prodaje na ruskom tržištu. "Puma", kao i, na primer, njen konkurent "Najk" (Nike), sada nade polažu, pre svega, u Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će se na leto održati u Južnoj Africi, preneli su nemački mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Puma" zatvara trećinu prodavnica?

Izvor: B92, 17.Jan.2010

Pariz -- Nemački proizvođač sportske opreme "Puma" planira da zatvori trećinu svojih prodavnica u svetu, kako bi zaustavio pad profita, objavio je list "Figaro"... U Francuskoj će, navodi taj list, neke "Pumine" prodavnice preuzeti američki prodavac farmerica "Gas". Sedište "Pume" je u nemačkom...

Nastavak na B92...

"Puma" će zatvoriti trećinu svojih prodavnica u svetu

Izvor: Blic, 17.Jan.2010

Nemački proizvođač sportske opreme "Puma" planira da zatvori trećinu svojih prodavnica u svetu, kako bi zaustavio pad profita, objavio je francuski dnevnik "Figaro"...U Francuskoj će neke "Pumine" prodavnice preuzeti američki "Gas". Sedište „Pume” je u nemačkom mestu Hercogenaurah,...

Nastavak na Blic...

Puma zatvara trećinu prodavnica u svijetu

Izvor: Capital.ba, 18.Jan.2010, 09:35

PARIZ, Njemački proizvođač sportske opreme 'Puma' planira da zatvori trećinu svojih prodavnica u svijetu, kako bi zaustavio pad profita, objavio je francuski dnevnik 'Figaro', prenijele su agencije. U Francuskoj će, navodi taj list, neke od 'Puminih' prodavnica preuzeti američki prodavac farmerica...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.