Pšenice i za izvoz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pšenice i za izvoz

NOVI SAD -

Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović izjavio je da ovogodišnji rod pšenice garantuje dovoljne količine i za domaće potrebe, i za izvoz.

Milovanović je novinarima u Novom Sadu rekao da će na osnovu posejanih 472.000 hektara i očekivanih procena roda ove godine u Srbiji biti proizvedeno 1,8 miliona tona pšenice.

"To je daleko iznad potreba zemlje i sasvim sam siguran da će Srbija ostati snabdevač regionalnog tržišta pšenicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i brašnom", rekao je Milovanović.

On je podsetio da je ova godina bila specifična po vremenskim uslovima, setva je bila otežana i to će sigurno uticati na konačni prinos.

"I pored toga proizvodnja je stabilna i u poređenju sa desetogodišnjim prosečnim prinosom značajnije ne oscilira", dodao je Milovanović.

Prema procenama stručnjaka prosečan prinos pšenice po hektaru ove godine će biti iznad 3,5 tona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pšenice će biti i za izvoz

Izvor: Beta, 19.Jun.2012

NOVI SAD, 19. juna 2012. (Beta) - Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović izjavio je da ovogodišnji rod pšenice garantuje dovoljne količine i za domaće potrebe, i za izvoz...Milovanovi..

Nastavak na Beta...

Pšenice će biti i za izvoz

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012

Na osnovu posejanih 472.000 hektara i očekivanih procena roda ove godine u Srbiji će biti proizvedeno 1,8 miliona tona pšenice, rekao pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović..NOVI SAD - Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović izjavio je da ovogodišnji rod pšenice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.