Protest zdravstvenih radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zdravstvenih radnika

NOVI SAD -

Predstavnici ujedinjenog granskog sindikata zdravstvenih radnika Nezavisnost organizovali su protesni skup na platou Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu kako bi još jednom ukazali na probleme u zdravstvu i nezadovoljstvo zaposlenih predloženim reformama i novim načinom obračuna plata.

Zdravstvene radnike je najviše razljutila izjava ministra da ne vidi razloge za proteste i štrajkove u zdravstvu. Mi, rekao je predsednik granskog sindikata Nezavisnost Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ilić, nastavljamo započeto 23. novembra i ako nas i ubuduće budu ignorisali u Vladi i Ministarstvu, verovatno ćemo radikalizovati proteste.

"Nezadovolji smo stanjem u zdravstvu, novom uredbom o načinu obračuna plata i reformama koje su nepovoljne po radnike", kaže Ilić za RNS.

"Normativi i standardi su prestrogi i neće doneti boljitak u zdravstvu, već naprotiv dobre reformske procese mogu okrenuti u sasvim drugom pravcu", kaže Ilić.

"Već smo tražili razgovor sa nadležnima u Ministarsvu zdravlja i finansija, tražili depolitizaciju i dekriminalizaciju u zdravstvu," podsetio je Ilić.

"Mi tražimo pravi suštinski dijalog i jedan od zahteva će biti formiranje stalne komisije koja bi pratila te reformske pravce jer smatramo da ne može dijalog da traje sat dva, on mora da bude svakog dana" zaključio je Ilić

Predsednik pokrajinskog odbora sindikata Nezavisnost Radoslav Šakić izjavio je za Radio Novi Sad da su skup podržale kolege iz Subotice, Pančeva, Sombora, Zrenjanina, ali i Beograda i Niša. Cilj protesta je da vlada razume zahteve i shvati situaciju, a ne da ih matematički normira.

Zaposlenima u kliničkim centrima, domovima zdravlja, institutima i bolnicama pridružili su se i sindikati zaposlenih u komunalnim delatnostima, taksi prevozu, Bačka putu.

Na protesnom skupu se čulo da je i zapošljavanje otežano čak i kad neko ode u penziju, tako da se posao preraspoređuje na ostale, a pritisci i mobing na radnom mestu su svakodnevna pojava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakon smanjuje plate “bijelim mantilima” za deset odsto

Izvor: Capital.ba, 01.Dec.2011

NOVI SAD, Pred Kliničkim centrom 'Vojvodina' u Novom Sadu danas je protestovalo nekoliko stotina zdravstvenih radnika iz nekoliko gradova Srbije zbog najavljenih reformi u oblasti zdravstvene zaštite. Okupljeni iz sindikata ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.