Protest Efektive zbog švajcarca, blokiran saobraćaj u Nemanjinoj ulici

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Efektive" zbog švajcarca, blokiran saobraćaj u Nemanjinoj ulici

Udruženje Efektiva organizovalo je protesti ispred Narodne banke i Vlade Srbije, nezadovoljni pouđenim rešenjima za kredite u švajcarskim francima. Saobraćaj u Nemanjinoj ulici trenutno je blokiran.

Naziv protesta je "Stavimo tačku na pljačku" i počeo je ispred zgrade Narodne banke u Nemanjinoj ulici, a zatim su se preselili ispred zgrade vlade Republike

Srbije.

Nekoliko stotina građana je blokiralo danas oko 13:30 časova saobraćaj ispred zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlade.

Tramvaji idu u oba smera, ali saobraćaj je blokiran od Slavije ka Železničkoj stanici.

Cilj protesta je regulisanje bankarskog tržišta u Srbiji, transparentno i zakonito poslovanje banaka, kao i povraćaj nezakonito naplaćenog novca po bilo kom osnovu i u bilo kojoj vrsti pozajmice, umeravanje glavnice kredita u švajcarskim francima, u kojima građani i posle 7-8 godina redovne otplate duguju daleko više nego što su od banke pozajmili.

Protestu prisustvuje oko 1.000 građana koji uzvikuju "lopovi, lopovi" i "ua", građani su jako nezadovoljni i kivni na državu.

Šef kabineta zamenika predsednika Vlade Srbije, Ivica Kojić, uskoro će primiti članove Udruženja Efektiva na razgovor.

Banke svoje klijente godinama potkradaju na kamatama, raznim fantomskim provizijama za obradu i praćenje kredita, naplatom kredita po prodajnom kursu banke (po nekoliko dinara veći od prodajnog kursa NBS), obračunom nezakonitih, a često i zelenaških zateznih kamata, indeksiranjem kredita u stranoj valuti. Neke od tih stvari banke i danas rade, uz prećutnu saglasnost NBS i državnih organa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.