Promet u maloprodaji u Srbiji porastao u aprilu

Izvor: Kamatica.com, 29.Maj.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promet u maloprodaji u Srbiji porastao u aprilu

Promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2015. godine veći je i u tekućim i u stalnim cenama za 0,2 odsto nego u istom mesecu prošle godine, a u odnosu na mart porastao je u tekućim cenama za 9,4 a u stalnim za 8,8 procenata, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

U periodu januar - april 2015, pomet robe u maloprodaji je međutim u tekućim cena manji za 0,9 odsto, a u stalnim cenama veći za 0,4 procenta u poređenju sa istim periodom 2014.

Sve objavljene indekse, kako navode iz RTS-a, treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija.


Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji u porastu promet u trgovini na malo

Izvor: Akter, 29.Maj.2015

Promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2015. godine veći je i u tekućim i u stalnim cenama za 0,2 odsto nego u istom mesecu prošle godine..Ovo je danas objavio Republički zavod za statistiku...Kako se navodi u saopštenju, u aprilu 2015, u poređenju sa martom promet robe je veći u tekućim...

Nastavak na Akter...

Povećan broj turista u aprilu za 7,6 odsto

Izvor: Akter, 29.Maj.2015

Broj turista koji je posetio Srbiju u aprilu povećan je za 7,6 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku..Kako su naveli broj noćenja domaćih turista veći je za 2,2 odsto, a broj noćenja stranih turista veći je za 9,2 odsto...Statistika pokazuje...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.