ProSieben i Axel Springer razgovaraju o spajanju

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jul.2015, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ProSieben i Axel Springer razgovaraju o spajanju

FRANKFURT - Njemačka elevizijska mreža ProSieben i izdavač Axel Springer istražuju mogućnost spajanja, izvijestile su agencije pozivajući se na informacije insajdera.

Ukoliko se spajenje realizuje, nastala bi tvrtka s tržišnom kapitalizacijom od 14,4 mlrd eura, a do temelja bi bio izmijenjen medijski sektor u najvećoj europskoj ekonomiji.

Razgovori još nisu u poodmakloj fazi, a potencijalna transakcija će morati preskočiti brojne prepreke, uključujući i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odobrenje antimonopolskih tijela.

Spajanjem, dvije medijske grupe mogle bi se bolje suočiti s konkurencijom novih internetskih tvrtki. Međutim, bankari i odvjetnici brige zbog kartelne istrage, jer bi to bilo udruživanje najvećeg europskog izdavača novina s vodećom privatnom televizijom. Za dobijanje dozvole, Springer i ProSieben će možda morati prodati neke dijelove društava.

ProSieben je narastao u posljednjih deset godina, a sada ima tržišnu kapitalizaciju od 9,7 milijardi eura. Axel Springer posjeduje vrijednost u dionicama od 4,7 milijardi eura.

Axel Springer je izdavač nekih od najčitanijih novina a u televizijski biznis ušao je kupovinom kanala vijesti N24. Obje tvrtke ulažu značajan novac u razvoj alternativnih izvora prihoda. Na primjer, ProSieben je stekao u lipnju 80 posto udjela u potrošačkom portalu Verivox za 170 milijuna eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.