Predstavljeni prvi proizvodi sa oznakom Srpski kvalitet

Izvor: RTS, 22.Maj.2017, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeni prvi proizvodi sa oznakom "Srpski kvalitet"

Za nekoliko nedelja na našim rafovima pojaviće se prvih osam proizvoda, mesnih prerađevina pet prerađivača, sa oznakom "srpski kvalitet". Taj logo bi trebalo da bude garant višeg kvaliteta ali i da je proizvod napravljen u Srbiji od domaćih sirovina. Kvalitet će biti dvostruko kontrolisan. Proveravaće ga kontrolne kuće koje će ovlastiti Ministarstvo poljoprivrede, ali i nadležne inspekcije tog ministarstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ovde je isključivo reč o sirovini koja je iz Srbije i na tome ćemo insistirati iz dana u dan. Mi tako dve stvari radimo. Prvo povećavamo proizvodnju u osnovnoj delatnosti, s druge strane činimo kupcima dostupnijim proizvode koje su većeg kvaliteta", kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Nedimović navodi da oznaka "srpskog kvaliteta" treba da doprinese tome da se država ukljući u potvrdu da je ono što je napisano na deklaraciji baš tako, da je nešto proizvedeno u Srbiji baš iz Srbije.
Takođe na taj način se pomaže i potrošačima da pronađu robu iz Srbije, jer kako kaže ministar, sva istraživanja pokazuju da potrošači žele našu robu, ali ne znaju gde da je nađu.
Oznaka "srpski kvalitet" obezbediće, tvrde nadležni, i veću konkurentnost na domaćem i stranom tržištu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predstavljeni prvi proizvodi sa oznakom "srpski kvalitet"

Izvor: RTS, 22.Maj.2017

Za nekoliko nedelja na našim rafovima pojaviće se prvih osam proizvoda, mesnih prerađevina pet prerađivača, sa oznakom "srpski kvalitet". Taj logo bi trebalo da bude garant višeg kvaliteta ali i da je proizvod napravljen u Srbiji od domaćih sirovina. Kvalitet će biti dvostruko kontrolisan....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.