Povoljni krediti za poljoprivredu, kamatna stopa šest odsto

Izvor: Blic, 09.Mar.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni krediti za poljoprivredu, kamatna stopa šest odsto

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o podsticanju poljoprivredne proizvodnje putem kreditne podrške kroz subvencionisanje dela kamate u 2012. godini, te će fiksna kamatna stopa iznositi šest odsto godišnje, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Iz agrarnog budžeta za te namene je obezbeđeno ukupno 400 miliona dinara, a pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica-nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pravna lica.

Krediti će biti dinarski sa rokom otplate do tri godine, namenjeni su za programe investicionih ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, razvoja ratarstva, voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva, kao i investiciona ulaganja u poljoprivredne objekte.

Ministar Petrović je na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade kazao da očekuje da će prvi ugovori sa bankama biti potpisani već sledeće nedelje, te da će poljoprivrednici imati neophodna sredstva već za predstojeću prolećnu setvu.

On je naveo da će kredite pod povoljnim uslovima moći da koriste sva registrovanja poljopivredna gazdinstva, bez obzira na to da li su izmirili obavezu za socijalno i penziono osiguranje.

Petrović je izrazio očekivanje da će ova mera dovesti do povećanja stočarske proizvodnje u Srbiji i kazao da očekuje ''pozitivan rezultat što se toga tiče''.

Povezane vesti: Petrović: Ima dovoljno novca za kredite poljoprivrednicima

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojena uredba o subvencionisanju kredita za poljoprivredu

Izvor: EMportal, 09.Mar.2012

Vlada Srbije je usvojila uredbu o subvencionisanju kredita za poljoprivredu u 2012. godini sa ukupno 400 miliona dinara iz državnog budžeta, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.