Postupak protiv Đelića

Izvor: S media, 18.Jan.2011, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak protiv Đelića

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Božidara Đelića jer zakonskom roku od 30 dana od izbora na funkciju nije preneo upravljačka prava u preduzeću "House of Europe Invest B.V." koje je 100 odsto u njegovom vlasništvu.

U današnjem saopštenju Agencije navodi se da je, proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima utvrdjeno da Đelić nije preneo upravljačka prava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u tom preduzeću, odnosno da ukoliko ih je preneo, o tome nije izvestio Agenciju u roku od pet dana od dana prenošenja.

Agencija je dopisom od 25. novembra 2010. godine obavestila funkcionera o navedenom propustu i pozvala ga da dostavi podatke o licu na koje su preneta upravljačka prava kao i dokaze o prenosu, piše u saopštenju.

"Budući da ministar Đelić nije obavestio Agenciju o prenosu upravljačkih prava po navedenom, a ni ponovljenom zahtevu, stekli su se uslovi za podnošenje predloga za pokretanje prekršajnog postupka", navela je Agencija.

Ukoliko Prekršajni sud donese odluku kojom utvrdjuje postojanje prekršaja, Zakonom propisana sankcija je novčana kazna u iznosu od 50 do 150.000 dinara.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić preneo upravljačka prava pre izbora na funkciju

Izvor: EMportal, 18.Jan.2011

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da je pre stupanja na tu funkciju preneo sva upravljačka prava u preduzeću "House of Europe Invest B.V." i istakao da će o tome dostaviti sve dokaze Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.