Izvor: Danas, 11.Sep.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslodavci: Povećanje minimalne cene rada nerealno

Beograd - Predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković ocenio je da bi bilo nerealno i nemoguće povećanje minimalne cene rada sa 115 na 137,9 dinara po satu, koje traže predstavnici reprezentativnih sindikata.

 „Poslodavci uvažavaju potrebe da minimalna zarada, a time i sve ostale zarade budu veće, međutim to je nemoguće u ovom momentu, jer je privreda i ovako preterano opterećena, tako da dalje povećanje ne bi bilo normalno i moguće“, rekao je Atanacković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
Dodao je da je povećanje zarada nemoguće i zbog toga što se ove godine očekuje pad BDP-a, kao i zato što situacija u privredi nije ni najmanje poboljšana. Po rečima Atanackovića, zahtevi MMF-a i makroekonomskih stručnjaka ukazuju da Srbija, zbog velikih gubitaka i deficita u budžetu, treba da razmišlja o smanjivanju plata i penzija, a ne o njihovom povećavanju. Predstavnici reprezentativnih sindikata u Srbiji - Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ zatražili su da se minimalna cena rada poveća sa sadašnjih 115 na 137,9 dinara po satu, i ukazali da se do tog iznosa došlo na osnovu parametara koji su propisani novim Zakonom o radu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Sindikati i poslodavci nisu postigli dogovor o ceni rada

Izvor: Beta, 12.Sep.2014, 16:57

BEOGRAD, 12. septembra 2014. (Beta) - Socijalno-ekonomsku savet (SES) u kojem su predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije, nije u petak postigao dogovor oko minimalne cene rada, a razgovore o tome će nastaviti u nedelju...Nakon sastanka tog saveta, srpski ministar za rad Aleksandar Vulin je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.