Poreska: Prijavi komšiju ako izdaje stan - a ne plaća porez

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska: Prijavi komšiju ako izdaje stan - a ne plaća porez

Poreska uprava pokušava da natera građane Srbije da prijave komšije koje izdaju stanove a ne plaćaju porez.

Putem sajta Poreski alarm može da se prijavi osoba za koju se sumnja da ostvaruje i ne prijavljuje prihode na osnovu izdavanja u zakup nepokretnosti, objašnjavaju u Poreskoj upravi.

Takođe, u ovom preduzeću napominju da su izrađeni i plakati kojima pozivaju građane da ispune svoje obaveze i da prijave neplatiše kao i da plate porez na prihode od izdavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nekretnina. Ovi flajeri bi trebalo da počnu s distribuiranjem po zgradama narednih dana, a sve kao uvod u veliku jesenju akciju kojom gazde i podstanare treba naterati da potpisuju ugovore.

"Neprijavljivanje prihoda je poreski prekršaj! Podnesi prijavu!" stoji na flajerima Poreske uprave, a kako u tom preduzeću kažu stanodavac je dužan da najkasnije u roku od 30 dana od dana zakljuljučenja ugovora o izdavanju podnese poresku prijavu.

"Ukoliko zakupodavac nije podneo poresku prijavu, a Poreska uprava ima saznanja da navedeno lice ostvaruje prihode po osnovu izdavanja nepokretnosti u zakup, sprovodiće aktivnosti iz okvira sopstvene nadležnosti", kažu u Poreskoj upravi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.