Porasla inflacija u Nemačkoj

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porasla inflacija u Nemačkoj

Berlin -- Stopa inflacije u Nemačkoj, najvećoj evropskoj ekonomiji, porasla je u novembru, nakon što je u oktobru potonula na najniži nivo za poslednje tri godine.

Troškovi života u Nemačkoj porasli su u novembru za 1,3 odsto na godišnjem nivou, u poređenju sa oktobarskim rastom od 1,2 odsto, pokazuju podaci nemačke kancelarije za statistiku Destatisa.

Prema harmonizovanom indeksu potrošačkih cena (HIPC), koji kao merilo inflacije koristi Evropska centralna banka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (ECB), inflacija u Nemačkoj je porasla u novembru za 1,6 odsto posle oktobarskog rasta od 1,2 odsto.

Preliminarni podaci o inflaciji se računaju na osnovu podataka o inflaciji u šest od 16 nemačkih saveznih država, a konačni podaci o inflaciji u svih 16 država trebalo bi da budu objavljeni 11. decembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inflacija u Belgiji i u novembaru ispod jedan odsto

Izvor: Blic, 28.Nov.2013

Novembarska inflacija u Belgiji je treći mesec za redom ispod jedan odsto saopštilo je ministarstvo ekonomija iz Brisela. ..U novembru inflacija je u Belgiji dostigla 0,81 odsto, dok je u oktobru povećana 0,63 odsto, što je najmanji rast od januara 2010. godine. Septembarska inflacija u Belgiji je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.