Podigli kredite, podelili otkaze

Izvor: B92, 17.Mar.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podigli kredite, podelili otkaze

Beograd -- Kontrole nivoa zaposlenosti u firmama koje su povukle subvencionisane kredite pokazuju da je deo njih neopravdano smanjio broj zaposlenih.

Analize ukazuju da je većina ispoštovala uslov države da u periodu otplate kredita održe isti nivo zaposlenosti, odnosno da ne otpuštaju radnike, ali i da je kod oko 2,77 odsto korisnika ovih kredita, odnosno nešto više od 320 firmi, neopravdano smanjen broj zaposlenih.

U nadležnom Ministarstvu ekonomije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regionalnog razvoja kažu da će firme koje su neopravdano smanjile broj radnika dobiti opomene i zahtev da odmah otpuštene vrate na posao, a ukoliko to ne urade biće kažnjene tako što će im se, za odobrenu subvencionisanu pozajmicu namenjenu održanju likvidnosti, obračunati puna kamata za kredit.

„Sve kompanije koje su zloupotrebile program povoljnih kredita za likvidnost moraće da vrate odobrenu subvenciju državi i više neće moći da konkurišu za bilo koji program pomoći privredi koji se odobrava iz budžeta", naglašavaju u Ministarstvu e[konomije.

Prošle godine je, da podsetimo, odobreno 11.673 subvencionisana kredita za likvidnost, u ukupnom iznosu od gotovo milijardu evra. Od polovine januara, kada je krenuo novi program Vlade Srbije za pomoć privredi i građanima radi ublažavanja efekata ekonomske krize, podneto je ukupno 1.453 zahteva za kredit za likvidnost, a realizovano je 530 zahteva ukupne vrednosti od 62,9 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pozajmili za otkaze

Izvor: Večernje novosti, 16.Mar.2010, 22:10

Ministarstvo ekonomije kontrolisalo korisnike povoljnih kredita. U više od 320 firmi neopravdano smanjen broj zaposlenih

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.