Počelo savetovanje ekonomista na Kopaoniku

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo savetovanje ekonomista na Kopaoniku

KOPAONIK, 6. marta 2012. (Beta) - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je da je cilj 19. Biznis foruma, koji je počeo u utorak na Kopaoniku, da pomogne kreatorima ekonomske politike da što efikasnije pronadju put do optimalnih rešanja za probleme u srpskoj ekonomiji.

KOPAONIK, 6. marta 2012. (Beta) - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je da je cilj 19. Biznis foruma, koji je počeo u utorak na Kopaoniku, da pomogne kreatorima >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ekonomske politike da što efikasnije pronadju put do optimalnih rešanja za probleme u srpskoj ekonomiji.Vlahović je na otvaranju tog skupa naveo da su ključni problemi sa kojima se suočava srpska privreda njena nekonkurentnost, visoka javna potrošnja, manjak javnih investicija i neefikasna javna uprava.Prema njegovim rečima, statsu kandidata za članstvo u EU koji je dodeljen Srbiji, predstavlja veliku šansu koja će zemlji obezbediti veliki priliv investicija, ali znači i da će do punopravnog članstva u EU morati da se reformiše privreda i javni sektor.Predsednik Udruzenja korporativnih direktora Srbije Toplica Spasojević kazao je da ni u 2012. ne treba očekivati veliki boljitak za privredu.On je istakao da zbog toga mora da se uredi privredni ambijent po ugledu na EU, da se sprovedu sveukupne reforme, osnaži poljoprivreda, infrastruktura i energtika, ali i smanji nezapolsenost i pokrene novi investicioni ciklus.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cilj nam je da pomognemo kreatorima ekonomske politike

Izvor: Beta Video, 06.Mar.2012

KOPAONIK - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović: Cilj nam je da pomognemo kreatorima ekonomske politike (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Kako sačuvati budućnost Srbije

Izvor: Vostok.rs, 07.Mar.2012, 11:38

07.03.2012. -..Biznis forum otvoren je 6. marta i održava po 19. put, do 08. marta u Kongresnom centru na Kopaoniku. Tema ovogodišnjeg biznis foruma je: „Kako sačuvati budućnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme"...Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije je istakao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.