Petrović nastavlja predsedavanje Fiskalnim savetom

Izvor: B92, 11.Jul.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović nastavlja predsedavanje Fiskalnim savetom

Beograd -- Skupštinski Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava prihvatio je da predsednik Fiskalnog saveta ponovo bude Pavle Petrović.

Odbor je prihvatio predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Odbor je prihvatio i predloge Ministarstva finasija i guvernera Narodne banke Srbije da članovi Saveta ponovo budu Nikola Alitiparmakov i Vladimir Vučković.

Usvojeni predlozi za predsednika i članove Fiskalnog saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upućeni su parlamentu na razmatranje po hitnom postupku.

Poslanici većine podržali su predloge ocenjujući da se radi o kvalitetnim ljudima, dokazanim u svojim profesijama, dok su predstavici opozicije zamerili što su predloženi oni koji su već bili članovi Fiskalnog saveta.

Na kritike opozicije da je Fiskalni savet podržao politiku vlade, poslanik SNS Veroljub Arsić rekao je da se sa mnogim izveštajima Saveta i sam nije složio.

Poslanik PUPS-a Momo Čolaković rekao podržao je predlog jer, kako je rekao, misli da je fiskalni savet u proteklom periodu uspesno radio.

On je posebno pohvalio rad predsednika Fiskalnog saveta za koga je rekao da je dao veliki dorpinos svojim strucnim i kritickim sugestijama.

Zamerke na račun Fiskalnog saveta dao je poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić koji je Savetu zamerio jer, kako je rekao, nijednog trenutka nije radio na uspostavljanju fiskalnog suvereniteta Srbije ocenjujući da taj posao i ne mogu da rade jer su ''produžena ruka MMF-a''.

Ćirić je rekao da će DS da bude uzdržan tokom glasanja za predložene kandidate jer je Fiskalni savet podržao politiku vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.