Petković: Prevencija diskriminacije među mladima strateški cilj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Prevencija diskriminacije među mladima strateški cilj

Pomoćnik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Oliver Petković poručio je da su borba protiv diskriminacije među mladima i nasilje koje neretko i proističe iz diskriminacije jedan od strateških ciljeva resornog sekretarijata.

On je na okruglo stolu "Uloga civilnog društva i omladinskog rada u borbi protiv diskriminacije" ukazao da su svi vidovi diskriminacije veoma zastupljeni među mladima, navodeći da je zbog toga pre tri godine uspostavljen konkurs Sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za prevenciju nasilja i diskriminacije, koji ove godine iznosi osam miliona dinara.

"Smatramo da je najvažnije raditi upravo na prevenciji, a ne na saniranju posledica, te stoga u okviru ovog konkursa, podržavamo upravo takve projekte civilnog sektora, ali i ustanova koje se bave mladima. Cilj nam je da kroz niz radionica na ovu temu dopremo do što većeg obuhvata mladih sa teritorije čitave AP Vojvodine", istakao je Petković na današnjem okruglo stolu održanom u okviru projekta "Udruženja mladih i za mlade u borbi protiv diskriminacije", a koji sprovode Centar za omladinski rad, Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada i Evro-atlanske inicijative pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Ministarstva omladine i sporta.

On je naveo da se i kroz realizaciju programa "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju", koje se sprovodi u 80 odsto vojvođanskih srednjih škola, razgovara o temama ljudskih prava i sloboda, diskriminacije, te nasilja u partnerskim odnosima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.