Pad profita Eriksona za 70 odsto

Izvor: B92, 22.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad profita Eriksona za 70 odsto

Stokholm -- Švedski Erikson zabeležio je u drugom tromesečju ove godine pad neto profita za 70 odsto u odnosu na isti period lane.

Operativni profit kompanije je opao za 69 odsto, na 306 miliona evra

Najveći svetski proizvođač mrežnih sistema za mobilnu telefoniju imao je profit od 201,3 miliona evra, navodi se u finansijskom izveštaju kompanije.

U izveštaju se dodaje da se do tog pada je došlo, između ostalog, i zbog konstantnog usporavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasta na zapadnoevropskom tržištu, ali i slabljenja vrednosti dolara i vanrednih troškova za reorganizaciju kompanije.

Promet Eriksona je povećan za dva odsto, 5,13 milijardi evra, dok je promet Eriksonovog ogranka vezanog za mreže opao za jedan odsto, multimedijskog ogranka povećan je za 16 odsto, a ogranaka za pružanje usluga profesionalcima za sedam odsto.

Operativni profit je istovremeno opao za 69 odsto, na 306 miliona evra, a operativna marža za šest odsto, dok je u drugom tromesečju 2007. godine taj procenat iznosio 19,4 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.